Wednesday, September 14, 2011

Buat2 bz....

Assalamualaikum..
dari sehari ke sehari blog nie xupdate2..aku pon xtaulah sebab apa. nak kata aku bz..aku xbz pon...rasa macam2 keja yang aku buat tapi satu keja pon xbuat2 lagi... Apa agaknya yang aku fikirkan kan pon xtaulah. susah aku nak tafsirkan. Aku nak hidop aku sentiasa ja hepi...wlopon ada msalah.tp hepi yang berpada-padalah kan...terlebih hepi jap g menangis plak...uhuhuhuh..

Selamat Hari Raya Aidilfiri..raya yang ke 14 hari...hihihihi.

Wednesday, September 7, 2011

..............................

Assalamualaikum..
aku bukan rajin tulis blog...tapi adalah sorang budak nie kan...beria plak nak tgk blog aku...hahahahahah tgk lah ehhhhh sdari Y....blog yang x berupdate2 nie...hahahahahah

Friday, September 2, 2011

4 Syawal......

Assalamualaikum...
hari ini kembali bertugas seperti biasa.
mood raya masih ada lagi...
family pegi beraya aku kerja...uhhhuhuh

Thursday, August 11, 2011

11 hari menahan lapar dahaga..

Assalamualaikum...
terasa macam baru semalam kita berpuasa menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak ini. Sedangkan hari ini sudah masuk hari yang ke sebelas. Aku tiada apa yang ingin dicoretkan dalam blog ini. Seperti blog aku juga berpuasa.heheheeh... Sebenarnya niat di hati ada juga nak post juadah bila berbuka tetapi bila dah tengok makanan 2..xda rasa plak nak capture pic..uhhuuh..

Apa2 pon selamat berpuasa semua!!!

Hahhhh...sebeleum aku terlupa. Diari Mat Despatch 2. Aku memeng dah lama baca habis. Rasa macam baca diari orang jalah. xda apa yang menarik pon. kecuali tulisan ja yang cantik... :-)

daaaaaaaaaaa......

Thursday, August 4, 2011

Cik keli Ijau.....ada apa2 cdangan?

Assalamualaikum..
hari keempat berpuasa..suma rasa macam lemau ja..
ntahlah kan...nak wat mcana. nak-nak plak kena gastrik.nsib bek leh tahan posa..sbb ramadhan pon stahun sekali ja kan..rugilah klo xtunaikan kewajiban nie..

Nie cik keli...ada apa2 cdangan x?
xda idea r nak tulis apa kat blog nie...hahahaah
owg nak blog...dia pon sbuk nak blog...hahahahahah

Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan....

Assalamualaikum...
Selamat menyambut ramadhan pada semua..
First posa keja...waaaaaaaa sbb n9 xamik cuti lorhhh..membe2 kat jhor 2 cuti ler...syioknyaaaa
tapi apa2 pon tetap bestt sbb dok ngan fmly... :-)


Selamat beribadat di bulan mulia ini..

Monday, July 25, 2011

bila mau gaji?????

Assalamualaikum...
bila mau gaji nie....duit sudah tiada...
poket kering...hati pon xda mud...keja lagi ntah apa2...
waaaaaaaaaaaa...........mau byr utang...mau byr duit keta...mau byr segala-gala...
bila mau abis mcm nie........uhuhuhuhhhu

Thursday, July 21, 2011

Dalam PICC yang membosankan.....

Assalamualaikum...selamat pagi...
suasana di dalam hall picc sangat membosankan ari nie...
Dahlah xdapat nak access internet...maklumlah kan..seramai 300 lbih owg nak access dalam satu2 masa..
almaklumlah.,.....xpat nak tlong...hohohohoohoh....

tiba-tiba tertarik ngan seseorang... :)

Monday, July 18, 2011

pandai pandailah......

Assalamualaikum..petang yang amat2 x best.
Masalah duit...semua owg da masalah dengan duit.senang kata masalah kewangan lah.xterlepas ngan situasi i jgk.duit mmg mengalir mcm 2 ja...klo xpandai nak kawal perbelanjaan mmg akan abislah hancur lebur semua...waaaaaaaaaaaa....

duit....duit....duit....... IJA...GUNALAH DUIT SEBAIKNYA OK!!!! KAWAL PERBELANJAAN ANDA.RANCANG GAJI ANDA DENGAN SEBAIKNYA.....

Sunday, July 17, 2011

Marah...marah..marah....perlu ka nak marah????

Selamat Petang...Assalamualaikum..selamat ber hari minggu..tapi i keja hari nie. Nak wat lagu mana kan....hihihihihi..kerja tetap kerja. Tapi biasalah kan kerja mcm nie..kadang2 hapi bila da cutomer..kadang2 sakit ati pon ada..rasa nak tumbuk2 ja...xpon jahit kasi zip suma r...mlut xreti nak dok diam. xboleh ka klo nak guna komputer 2 mulut diam.nie x...dengan karaoke nya..dengan main game mlut pon nak bersuara.xsah xkuar bunyi..
haahahahah.... esok ari isnin..lega skit.tapi pg lah...ptg mulalah dah mcm zoo balik...hihihiih..

Monday, July 11, 2011

Jom makan MAMEE

Aktiviti kat CBC....
take pic n makan MAMEE 2 bungkus.hahahahahah.....


take pic sendri..hahahah...pkai tdung syria..muka bolat..uhhuuhuh


Pas2 makan MAMEE...2 bungkus..cover lah kan amik satu ja MAMEE...

Wednesday, July 6, 2011

Cari suasana baru...

Assalamualaikum...
ingin mencari suasana baru..
ingin kerja baru..
Sabar ija..terus sabar...
InsyaAllah ada rezeki nanti... 

Saturday, July 2, 2011

Ermmmm......

Assalamualaikum...
Hari sabtu yang sangat MEMBOSANKAN...walaupun ari nie kerja...tapi tetap BOSAN jgk..





Mana pergi suma dak2 yang SETIA guna tenet kat tempat aku nie.... :-P

Nie lah IJA....bila ada budak datang MARAH...bila dah KOSONG mcm nie...baru PADAN MUKA!!!!!

Friday, July 1, 2011

Ujian.....

Assalamualaikum....
Segalanya yang terjadi mesti bersebab. Aku punya mak dan abah lagi. mereka sangat sayangkan aku. segala yang mereka nasihatkan kat aku sumanya demi kebaikan aku jugak..
Walaupun umur dah mencecah 25 tahun...aku tetap kepunyaan mak abah aku lagi.selagi aku belum bernikah.
Ya Allah ya Tuhanku.....berilah aku kekuatan untuk menghadapi ujian Mu ini Ya Allah....


Subhanallah...
Subhanallah...
Subhanallah...

Monday, June 27, 2011

Broadband Maxis......

Assalamualaikum....
kerja macam biasalah hari nie. tp dari kol 10 pg td xleh plak access internet kat CBC aku..dr jumaat xda nie...klo lg 7 ari lah mcm nie...warghhhhhhhhhhhh..... xdapek nak kato apo... :-p...nie aku guna broadband ja...broadband maxis lak 2...nie pon xbayau lg bil ehhhh...gaji bilo masuk pon aku xtau nie.. bulan jun 2011 mmg menguji kewangan aku btollah.sabar jalah kan...nsib bek bujang lg..lom berumah bertangga...hahaahahah....


Harapan aku....tapi cekik darah ja maxis nie...pggunaan melebihi had suma nak cas lebih...ntah pa2 ja...

Thursday, June 23, 2011

Biasa biasa saja....

Salam petang khamis....
Hari ini kerja seperti biasa. Dalam kepala otak macam-macam yang aku fikirkan. Tapi aku nak jadi baik jaaaaaaaaaaaaaaaaa.....sapa yang nak jadi jahat kan. Apa yang aku fikir nie...arghhhhh....ntah apa2 ja.. Aku sepatutnya bersyukur dengan apa yang aku ada di dunia ini. Aku tau manusia itu sifatnya tidak pernah puas tidak kiralah dalam situasi apa sekalipun. Dunia ini penuh dengan liku-liku yang kdangkala buat kita rasa gembira dan adakalanya kita akan rasa berduka. Jadi sekarang nie aku kenalah pandai wat hati aku nie hepi2 ja selaluuuu......tapi tidak bermakna melupakan owg yg tgh bersusah hati.

Wednesday, June 22, 2011

Aku emo sgt ka???

Salam...
sakit sangat hati aku hari ini.
Aku pon xtaulah sebab apa kan....aku nie boleh ja terima teguran owg len.tapi ntahlah kan.nie bkn satu teguran tapi.....arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....aku pon xtaulah.. mngkin aku nie xboleh kot owg bersikap kasar ngan aku sikit.aku mudah terasa.aku xmanja pon.tapi aku nie mudah ambil hati agaknya dengan apa yang owg ckap pasal aku. Common lah ija...ubah sikap kau nie..... Ija Boleh!!!!



Tuesday, June 21, 2011

Waaaaaaa......cdihnya...

Salam....
cdihnya ari nie....dahlah baru semalam dpt ganti puasa...tp ari nie...dah xleh puasa...
arghhhhhhhh....geramnya lah...2lah ija..len kali ganti puasa awal2 kan...tgk skang apa dah jadi????
alamatnya kena ganti bln 7 nantilah... dahlah bln 8 dh start rmadhan tahun nie....


Sabar ija...kuatkan semangat anda!!!!! Yeaahhhhhh......

Sunday, June 19, 2011

kita x tau bila kita akan sakit..

Salam..
lama xupdate dah..
17 hb 6 thn 2011. aku cuti hari itu. tapi petang tarikh tersebut jam 2:20 minit petang aku terima panggilan yang tersekat-sekat dari manager aku. kak ayu sesak nafas dan dia terpaksa pg klinik dan aku replace dia untuk jaga cbc. Aku buka cbc dalam kol 2:40 petang. Aku buat kerja seperti biasalah jumaat 2. dengan kelam kabut nak buka cbc aku g keja pakai tshirt ngan track suit ja..hahaah..

Jam menunjukkan pukul 4:45 minit petang hari yang sama..kak ayu kol aku dia minta aku teman dia dan sanah pergi hospital.dalam ati aku, aku rasa tergamam seketika. kak ayu sakit sangat ka sampai perlu ke hospital. aku risau. Tepat jam 5 petang aku balik rumah dan tunggu sanah ambil aku kat rumah. Kami bertiga pergilah hospital. Kak ayu mmg nampak pucat sgt. Dalam perjalanan kak ayu macam dah xtahan nak lawan sakit 2..sanah yag drive keta lg cuak r kan...aku dok blakang xleh nak wat apalah...hanya dapat soh kak ayu tahan sikit. dahlah kat melaka jalan jam. ngan GPS sanah lg ntah mcana gayanya...uhuhuhhu....akhir sekali pada jam 6:50 petang kami sampai dia Mahkota Medical Centre Melaka.

Pnjang lagi aku nak citer nie...tapi dipendekkan citerlah kan... kak ayu kna tahan wad. mungkin ari nie dia kuar hopital. InsyaAllah klo xda apa-apa.. Masalah yang paling besar atau puncanya ialah kak ayu terlalu STRESS... Subhanallah...aku berharap ia xkan berulang lg pada kak ayu.

Aku pon nak nasihatkan kat diri aku nie... Ija....jgn STRESS sgt ok!!!! :-)

Thursday, June 16, 2011

Laksa Shack

Salam.
terasa nak makan laksa lah....tapi nak laksa shack ja.
aku xpenah rasa lagi laksa shack.teringinlah nak rasa laksa kat situ..
warghhhhhhhh......bila nak g rasa laksa shack nie...
klo leh nak rasa suma jenis laksa...uhuhuhuhuh..



Laksa Johoreee.....

Tuesday, June 14, 2011

Sayang biar berpada-pada....

Salam...
Dua hari dah xupdate blog nie.. Ahad ngan isnin cuti..rasa malas plak nak tgk internet. baik rehat2 ja kan.. Hari nie dah kerja semula.. Topik hari ini..nak sayang seseorang tue biar berpada-pada ehhh....sayang terlebih nanti takot terluka plak kemudian hari kan... Sayang lelaki nie xsama ngan sayang pompuan kan..

Apa2 pon setiap manusia xkira lelaki atau perempuan. masing-masing ada kelebihan dan kekurangannya kan...

Peace No War....

Saturday, June 11, 2011

KEM IT di CBC...

Salam....
31 mei hingga 2 jun ari tue ada wat kem IT kat tempat keja aku.rmailah jgk budak2 nie join.tp dak skolah rendah jalah..hihihihi.. Kami means aku ngan kak ayu lah...ajar dak2 nie cara guna MS PUBLISHER, MS POWER POINT ngan MOVIE MAKER. Seronok diorang suma sbb dpt blaja benda baru dan dapat sijil 2...gempak seyhhhh... :-)


sesi pagi.....meriahnya...


sesi petang....alahaiiiii tomeynya.....

Adik2 yang pintar sumanya.. :-)

Tak usah terlalu memikirkan...

Salam....
Wahai Aku...
Tidak perlu terlalu untuk memikirkan apa yang engkau fikirkan di fikiran mu itu..
Seandainya kau tau apa yang dia fikirkan tidak perlu untuk kau bersusah payah untuk memikirkan semua ini...
Anggaplah semua ujian mematangkan fikiran kau...

Friday, June 10, 2011

Kesabaran ada batasnya......

Salam ....
10hb 6....aku baru ja marah budak2 kat CBC kau nie. dahlah xdgr kata. geram aku dibuatnya.xpaham bahasa.xda internet pas2 masuk serbu kat opis aku..smpai aku pon diorang tolak.nak terjatoh dah. Aku halau suma sekali.xpyah masuk CBC. puas ati aku...!!!! Astagfirullah....subhanallah.... xpernah aku marah mcm nie... Aku dah ckup sabar.tp mcm nie yg aku dapat. xpa2...nasib bek budak2 lg..anak owg... klo x mmg merah r pipi kna pnampar aku...



siap r klo wat aku marah lg!!!!!!!!!!!

Wednesday, June 8, 2011

Tiba-tibe teringat plak....

Arghhhhhhh.........apasal aku tiba2 teringat kat dia nie...
dia masa silam aku...buat apa aku nak ingat dia lg...xbagi apa2 makna pon klo aku ingat kat dia...
Ya Allah Ya Tuhanku....tlonglah jauhkan fikiran aku dari mengingati dia....
Biarlah dia bahagia dengan orang yang dia syg.... :-)

cinta...cinta....sana sini.......

video

Flora Cinta....

saja suka-suka....uhuhuhuhu

Salam semua....saja suka-suka ja...
aku nie cemburu sgtlah...ntahlah xtau sbb apa...
mengada-ngada ja lebih kot...hahahahha..


Pic mengada aku...hihihiihih..
Aku bajet comey r 2...hahahahah........siap ada tlinga arnab lg... :-)

Tuesday, June 7, 2011

Sabar Ija.....

Assalamualaikum...
Alhamdulillah aku masih sabar lagi dengan semua yang terjadi pada aku. Aku xharap untuk orang len sayang aku.cuma hormatlah aku dan jangan fikir diri sendiri ja.. Macam perangai bagus sangat nak menilai peribadi orang lain. Tanpa asal usul...periksa dah menganggap orang lain macam-macam...fikir negatif pasal orang lain. Aku cukup xsuka orang macam nie.. Aku maafkan apa yang dia dah buat kat aku..aku xnaklah jadi kejam sangat.

Jun 2011

Salam..
sekejap ja masa berlalu.skang dah bulan jun.xlama lg dah nak masuk ramadhan...sungguh singakat tahun 2011 nie... apa yg aku dapat dlm tahun nie????? biarlah rahsia... :-)

Wednesday, June 1, 2011

Aku berusaha untuk senyum....tapi air mata tetap mengalir...

Salam semua...
dugaan ujian yang aku hadapi akan aku terima walaupun pahit. Aku harus bertanggung jawab atas kelalaian aku dan kecuaian aku. Aku tidak sangka akan jadi begini. Apa yang terjadi akan aku jadikan pengajaran dalam hidupku. Aku tak tahu siapa yang harus dipersalahkan. Mungkin semua ini berpunca dari aku atau berpunca dari Pos Malaysia yang telah menghantar parcel Netbook dengan tidak berhati-hati. Duit aku mungkin akan terbang RM 390.00 pada esok hari... Sabar ija...semua ini dugaan. Aku nasihatkan diri aku supaya tidak mengulangi kesalahan ini lagi. Setiap manusia melakukan kesilapan. Sabarlah wahai diriku..dan ingat pada diri supaya tidak mengulangi kesalahan ini. 

Tuesday, May 31, 2011

Nurzat sanding sandingan.....

Salam semua..
Seperti yang dijanjikan....xbyk pic lah nak upload.
Apa apa pun semoga berbahagia wat nurzat dan pasangannya... Amin....


Nazriq, Iwan, Nurzat(mata ke lain plak...), Mastura, Asri, Fizi
Ija, Shila, Ina


Aku ngan anak Nazriq...comey kan!!!


haahahah.....kat umah shila..




Keinsafan....

video

Rapuh

Monday, May 30, 2011

Syukur Alhamdulillah...

Salam semua...
kerja mana2 pon ok kan.. janji rezeki yang kita dapat halal. xkisahlah gaji kecil atau besar. Apa yang penting kita harus bersyukur dengan apa yang kita ada dan berusaha sebaik mungkin untuk memperbaiki kehidupan kita. Memang semua orang nak kerja kerajaan..tapi rezeki masing2 kan..kita sebagai manusia tiada kuasa untuk menidakkannya.. Alhamdulillah...

Sunday, May 29, 2011

Kengkawan lama SKSL.......

salam semua....
lama dah x update blog nie.. bestnya semalam dapat jmpa kawan2 lama kat sek ren keb sg lui.. Dapat jmpa nurzalina alias lah...member pling lama aku xjmpa lbih kurang 10 tahun lbih lah. tapi rmai jgk yg xda semalam. nurzat kawinlah baru aku dapat dtg. membe yg lain cam siti hazwani, lisa, nazriq ngan hafiz aku mmg xpat dtg. masuk sungai lui mengimbau suma kenangan2 lama.....rasa mcm nak kembali ke zaman sekolah dulu2...hihihihi.....nanti aku ltak pic. coming soon... :-)

Wednesday, May 25, 2011

Hari ke 5...

Dah lima hari CBC aku...maksud aku CBC tempat aku keja..huhuuhuh... internet slow sesangat..cam siput tol lah.. efek kat wifi nak pasang satu felda lah nie.. Kesian pon ada kat budak2 nie.. nak wat mcano kan....dugaan!!!!!!!

Perspektif Jodoh

Dekatkan Jodoh Anda...

Apabila lelaki dan wanita itu telah mengetahui ciri-ciri yang boleh menarik perhatian pasangan masing-masing, maka sekarang adalah langkah seterusnya untuk memikat hati mereka...


Dapatkan majalah Solusi isu 31 di pasaran... :-)

Tuesday, May 24, 2011

Berehat Seketika...

Kajian yang dijalankan oleh Universiti Quenensland mendapati berehat seketika untuk beberapa minit sewaktu melakukan tugasan akan memulihkan mood dan kesihatan anda. Kajian ini juga mendapati mereka yang kerap berehat daripada duduk terlalu lama di banku memiliki pinggul dan bentuk pinggul yang menarik daripada mereka yang tidak berehat melakukan kerja..


Xyah wat kejalah...huhuhuhu...

Happy...Enjoy....

Dalam hidup nie kita perlu gembira rasa bahagia walaupun di belenggu bermacam-macam masalah. Harus pandai mencari kegembiraan itu. Kadangkala amat payah untuk kita perolehi.. Tapi harus ingat..gembira biar berpada-pada kan.. 

Monday, May 23, 2011

Ingat Mengingati.....

Salam semua..
Setiap manusia di dunia ini ada kelebihan dan kekurangan..tidak terkecuali aku insan biasa yang ada kekurangan.  Aku tidak boleh puaskan semua orang dan aku juga tak boleh mengharapkan untuk orang lain suka dengan cara aku. Bak kata aktres Sharifah Amani.... ADA AKU KISAH!!!!! bkn orang len yang bagi aku makan...bagi aku gaji..bagi aku tempat tinggal..pakai baju aku semua kan.. Apa yang penting sekarang nie aku tetap aku dan aku sangat-sangat bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang. Aku sentiasa ingatkan diri aku yang aku kena bersederhana dan jangan sesekali riak, takbur, megah dengan apa yang Allah kurniakan. Sesungguhnya semua yang ada di dunia ini hanyalah PINJAMAN dari ALLAH S.W.T...  Pinjaman yang bila-bila masa akan ditarik balik mengikut kehendakNya.... Subhanallah....

Sunday, May 22, 2011

Main-main plak.... Macam chipsmore.. jap ada..jap tak ada...

Jam 3:47..
CBC Felda Bukit Jalor. Internet ada plak..hancus plan nak g berjimba..hahaahahhaha..
Internet kat CBC nie susah tol aku nak cakap sejak 2 ke 3 ari nie asyik xda ja...
Dugaan....dugaan..... :-)

Friday, May 20, 2011

tak jadi pg klinik...huhuhuuu

Selamat pagi Jumaat...
Hari nie aku cuti...dok umah jalah.nak g klinik xjadi..kena wat appoiment plak...
Aku ngah tnggu shila nie...member aku dtg jaoh2 dr sg lui smata-mata nak wat massage kat moncheh..hahahahahah....

Nie aku nak story mory r pasal malam td..cto eh mcm nie r..aku adlah beli online kat tenet. mak ngan abah mmg pntang n marah aku nie suko na bazir2 duit..hahahaahah.
Malam td smpai lah brg eh....jeng...jeng....jeng....


taraaaaaaaaaaaaaaaaa...........aku beli beg ngan kasut...huhuhuhu...boros ol r aku nie...taulah nak jd keperempuanan skit kan..hahaahhah
Oklah..aku nak tnggu shila nie..ntah bilo lah nak smpai eh...

Salam.... daaaaaaaaaaaa...........

Thursday, May 19, 2011

Perasan sungguh>>>

Nak balik umah dah....lg beberapa minit ja lg...sukanya aku. esok nak cuti. yahooooooooooo!!!!!



sebelum nak g keja pg tadi... aku rasa cam aku comey ja bila pakai tdung pink!!!! haahahhahah.....perasan sungguh kan aku nie....kuikuikuiiiiii....

Balik nie biasalah aku drive baby merah aku 2 kan....


comey x?????? comey cam aku kan!!!!!!

ok....nak balik dah.......lg 7 minit ja nie... Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Assalamualaikum....

Ija jakun+gayat.....

Assalamualaikum..
Jam menunjukkan pukul 4:59 ptg. Aku masih berada di CBC untuk menunggu waktu pulang ke rumah...x sabar rasanya nak pulang ke rumah. yeahhh!!!! yeahhh!!!!

Owg sibuk nak berblog..ko pon sama kan ija...wat lah apa yg patot. arap2 dpt update ari2..uhuhuhuh