Monday, June 27, 2011

Broadband Maxis......

Assalamualaikum....
kerja macam biasalah hari nie. tp dari kol 10 pg td xleh plak access internet kat CBC aku..dr jumaat xda nie...klo lg 7 ari lah mcm nie...warghhhhhhhhhhhh..... xdapek nak kato apo... :-p...nie aku guna broadband ja...broadband maxis lak 2...nie pon xbayau lg bil ehhhh...gaji bilo masuk pon aku xtau nie.. bulan jun 2011 mmg menguji kewangan aku btollah.sabar jalah kan...nsib bek bujang lg..lom berumah bertangga...hahaahahah....


Harapan aku....tapi cekik darah ja maxis nie...pggunaan melebihi had suma nak cas lebih...ntah pa2 ja...

Thursday, June 23, 2011

Biasa biasa saja....

Salam petang khamis....
Hari ini kerja seperti biasa. Dalam kepala otak macam-macam yang aku fikirkan. Tapi aku nak jadi baik jaaaaaaaaaaaaaaaaa.....sapa yang nak jadi jahat kan. Apa yang aku fikir nie...arghhhhh....ntah apa2 ja.. Aku sepatutnya bersyukur dengan apa yang aku ada di dunia ini. Aku tau manusia itu sifatnya tidak pernah puas tidak kiralah dalam situasi apa sekalipun. Dunia ini penuh dengan liku-liku yang kdangkala buat kita rasa gembira dan adakalanya kita akan rasa berduka. Jadi sekarang nie aku kenalah pandai wat hati aku nie hepi2 ja selaluuuu......tapi tidak bermakna melupakan owg yg tgh bersusah hati.

Wednesday, June 22, 2011

Aku emo sgt ka???

Salam...
sakit sangat hati aku hari ini.
Aku pon xtaulah sebab apa kan....aku nie boleh ja terima teguran owg len.tapi ntahlah kan.nie bkn satu teguran tapi.....arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....aku pon xtaulah.. mngkin aku nie xboleh kot owg bersikap kasar ngan aku sikit.aku mudah terasa.aku xmanja pon.tapi aku nie mudah ambil hati agaknya dengan apa yang owg ckap pasal aku. Common lah ija...ubah sikap kau nie..... Ija Boleh!!!!



Tuesday, June 21, 2011

Waaaaaaa......cdihnya...

Salam....
cdihnya ari nie....dahlah baru semalam dpt ganti puasa...tp ari nie...dah xleh puasa...
arghhhhhhhh....geramnya lah...2lah ija..len kali ganti puasa awal2 kan...tgk skang apa dah jadi????
alamatnya kena ganti bln 7 nantilah... dahlah bln 8 dh start rmadhan tahun nie....


Sabar ija...kuatkan semangat anda!!!!! Yeaahhhhhh......

Sunday, June 19, 2011

kita x tau bila kita akan sakit..

Salam..
lama xupdate dah..
17 hb 6 thn 2011. aku cuti hari itu. tapi petang tarikh tersebut jam 2:20 minit petang aku terima panggilan yang tersekat-sekat dari manager aku. kak ayu sesak nafas dan dia terpaksa pg klinik dan aku replace dia untuk jaga cbc. Aku buka cbc dalam kol 2:40 petang. Aku buat kerja seperti biasalah jumaat 2. dengan kelam kabut nak buka cbc aku g keja pakai tshirt ngan track suit ja..hahaah..

Jam menunjukkan pukul 4:45 minit petang hari yang sama..kak ayu kol aku dia minta aku teman dia dan sanah pergi hospital.dalam ati aku, aku rasa tergamam seketika. kak ayu sakit sangat ka sampai perlu ke hospital. aku risau. Tepat jam 5 petang aku balik rumah dan tunggu sanah ambil aku kat rumah. Kami bertiga pergilah hospital. Kak ayu mmg nampak pucat sgt. Dalam perjalanan kak ayu macam dah xtahan nak lawan sakit 2..sanah yag drive keta lg cuak r kan...aku dok blakang xleh nak wat apalah...hanya dapat soh kak ayu tahan sikit. dahlah kat melaka jalan jam. ngan GPS sanah lg ntah mcana gayanya...uhuhuhhu....akhir sekali pada jam 6:50 petang kami sampai dia Mahkota Medical Centre Melaka.

Pnjang lagi aku nak citer nie...tapi dipendekkan citerlah kan... kak ayu kna tahan wad. mungkin ari nie dia kuar hopital. InsyaAllah klo xda apa-apa.. Masalah yang paling besar atau puncanya ialah kak ayu terlalu STRESS... Subhanallah...aku berharap ia xkan berulang lg pada kak ayu.

Aku pon nak nasihatkan kat diri aku nie... Ija....jgn STRESS sgt ok!!!! :-)

Thursday, June 16, 2011

Laksa Shack

Salam.
terasa nak makan laksa lah....tapi nak laksa shack ja.
aku xpenah rasa lagi laksa shack.teringinlah nak rasa laksa kat situ..
warghhhhhhhh......bila nak g rasa laksa shack nie...
klo leh nak rasa suma jenis laksa...uhuhuhuhuh..



Laksa Johoreee.....

Tuesday, June 14, 2011

Sayang biar berpada-pada....

Salam...
Dua hari dah xupdate blog nie.. Ahad ngan isnin cuti..rasa malas plak nak tgk internet. baik rehat2 ja kan.. Hari nie dah kerja semula.. Topik hari ini..nak sayang seseorang tue biar berpada-pada ehhh....sayang terlebih nanti takot terluka plak kemudian hari kan... Sayang lelaki nie xsama ngan sayang pompuan kan..

Apa2 pon setiap manusia xkira lelaki atau perempuan. masing-masing ada kelebihan dan kekurangannya kan...

Peace No War....

Saturday, June 11, 2011

KEM IT di CBC...

Salam....
31 mei hingga 2 jun ari tue ada wat kem IT kat tempat keja aku.rmailah jgk budak2 nie join.tp dak skolah rendah jalah..hihihihi.. Kami means aku ngan kak ayu lah...ajar dak2 nie cara guna MS PUBLISHER, MS POWER POINT ngan MOVIE MAKER. Seronok diorang suma sbb dpt blaja benda baru dan dapat sijil 2...gempak seyhhhh... :-)


sesi pagi.....meriahnya...


sesi petang....alahaiiiii tomeynya.....

Adik2 yang pintar sumanya.. :-)

Tak usah terlalu memikirkan...

Salam....
Wahai Aku...
Tidak perlu terlalu untuk memikirkan apa yang engkau fikirkan di fikiran mu itu..
Seandainya kau tau apa yang dia fikirkan tidak perlu untuk kau bersusah payah untuk memikirkan semua ini...
Anggaplah semua ujian mematangkan fikiran kau...

Friday, June 10, 2011

Kesabaran ada batasnya......

Salam ....
10hb 6....aku baru ja marah budak2 kat CBC kau nie. dahlah xdgr kata. geram aku dibuatnya.xpaham bahasa.xda internet pas2 masuk serbu kat opis aku..smpai aku pon diorang tolak.nak terjatoh dah. Aku halau suma sekali.xpyah masuk CBC. puas ati aku...!!!! Astagfirullah....subhanallah.... xpernah aku marah mcm nie... Aku dah ckup sabar.tp mcm nie yg aku dapat. xpa2...nasib bek budak2 lg..anak owg... klo x mmg merah r pipi kna pnampar aku...



siap r klo wat aku marah lg!!!!!!!!!!!

Wednesday, June 8, 2011

Tiba-tibe teringat plak....

Arghhhhhhh.........apasal aku tiba2 teringat kat dia nie...
dia masa silam aku...buat apa aku nak ingat dia lg...xbagi apa2 makna pon klo aku ingat kat dia...
Ya Allah Ya Tuhanku....tlonglah jauhkan fikiran aku dari mengingati dia....
Biarlah dia bahagia dengan orang yang dia syg.... :-)

cinta...cinta....sana sini.......

video

Flora Cinta....

saja suka-suka....uhuhuhuhu

Salam semua....saja suka-suka ja...
aku nie cemburu sgtlah...ntahlah xtau sbb apa...
mengada-ngada ja lebih kot...hahahahha..


Pic mengada aku...hihihiihih..
Aku bajet comey r 2...hahahahah........siap ada tlinga arnab lg... :-)

Tuesday, June 7, 2011

Sabar Ija.....

Assalamualaikum...
Alhamdulillah aku masih sabar lagi dengan semua yang terjadi pada aku. Aku xharap untuk orang len sayang aku.cuma hormatlah aku dan jangan fikir diri sendiri ja.. Macam perangai bagus sangat nak menilai peribadi orang lain. Tanpa asal usul...periksa dah menganggap orang lain macam-macam...fikir negatif pasal orang lain. Aku cukup xsuka orang macam nie.. Aku maafkan apa yang dia dah buat kat aku..aku xnaklah jadi kejam sangat.

Jun 2011

Salam..
sekejap ja masa berlalu.skang dah bulan jun.xlama lg dah nak masuk ramadhan...sungguh singakat tahun 2011 nie... apa yg aku dapat dlm tahun nie????? biarlah rahsia... :-)

Wednesday, June 1, 2011

Aku berusaha untuk senyum....tapi air mata tetap mengalir...

Salam semua...
dugaan ujian yang aku hadapi akan aku terima walaupun pahit. Aku harus bertanggung jawab atas kelalaian aku dan kecuaian aku. Aku tidak sangka akan jadi begini. Apa yang terjadi akan aku jadikan pengajaran dalam hidupku. Aku tak tahu siapa yang harus dipersalahkan. Mungkin semua ini berpunca dari aku atau berpunca dari Pos Malaysia yang telah menghantar parcel Netbook dengan tidak berhati-hati. Duit aku mungkin akan terbang RM 390.00 pada esok hari... Sabar ija...semua ini dugaan. Aku nasihatkan diri aku supaya tidak mengulangi kesalahan ini lagi. Setiap manusia melakukan kesilapan. Sabarlah wahai diriku..dan ingat pada diri supaya tidak mengulangi kesalahan ini.